Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій

"Після удару ми з чоловіком на півгодини втратили здатність говорити"

переглядів: 88

Ми - родина священнослужителя, увесь час воєнних дій перебували в м. Харків. Найтяжчі дні пережили завдяки підтримці рідних, небайдужих людей.

Поряд нас ліс, ми любимо там гуляти, він заспокоює. Синочок Віктор росте дуже активним, полюбляє все досліджувати і спілкуватися з іншими дітками, допомагає мамі готувати і вишивати, вчиться у татка молитві і любові до природи....

Я була вагітна, на шостому місяці, коли почалась війна. І єдине, що мало значення - життя моєї дитини. З міста ми не виїздили, бо я боялася втратити дитину. Переховувалися у тамбурі.

Найстрашнішим був день 1 березня 2022 року, коли скинули близько 9 бомб на танкове училище за 300 м від нашого дому. Дом вистояв, а ми з чоловіком на півгодини втратили здатність говорити. Під час ударів він накрив мене і я зрозуміла, як сильно він любить мене і ще ненародженого сина.

Нам дуже допомогли продуктами наші знайомі, батьки, що між вибухами ходили до нас із продуктами. Перші півтора місяці ми виходили ненадовго і здебільшого у ліс, він заспокоїв. Після пологів на другу ніч був авіаудар за 200 м від пологового будинку. Ми не втратили розум, завдяки посиленій молитві, підтримці лікарів і небайдужих людей.

Після народження дитини під час повітряних тривог виходили з сином в ванну кімнату, він звик до сирен і майже не прокидається.

Зараз синочок підріс і маємо час трохи допомагати іншим - дитячими і дорослими речами. Війна для нас - це у першу чергу випробування на людяність. Як і увесь наш народ, ми мріємо про мир. А ще були б вдячні за перші пазли для малюка та будь-які іграшки чи ігри від 2-х років. Слава Богу за все!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2023 Текст Історії мирних жінки діти психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Лист Святому Миколаю
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій