Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дар’я Остапчук

«Після тих труднощів із пандемією ми вважали, що гірше не буде, але ніколи не кажи «ніколи»

переглядів: 205

Остапчук Дар’я, 15 років, учениця 9-а класу Криворізької гімназії №48, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.

Вчителька, що надихнула на написання - Ткаленко Наталія Олексіївна

Конкурс есе "Війна в долі моєї родини"

24.02.2022. Ця дата стала трагічною для будь-якого українця. Ще за добу до цієї страшної події кожен був сам по собі, мав свої плани та надії. Я не виняток.

Цей день був дійсно важливим для мене, і я дуже хвилювалася, адже мала виступати зі своїм колективом з танців. Також у моєї молодшої сестри 24 лютого був день народження, до якого ми готувалися напередодні. І це жахливо, що своє 8-річчя вона відсвяткувала походом до підвалу.

Але в цей день ми стали одним цілим.

Сирена, літаки, сльози… Саме з цього почалася війна. З того дня наче все по-новому: все сіре, жорстоке, зовсім не так, як раніше. Я відчуваю певну розгубленість: «чому», «за що», «навіщо». Невпевненість у завтрашньому дні, усе залишилось у мріях, планах, сподіваннях. У мене були грандіозні плани на цю весну, літо, я з нетерпінням чекала зустрічі з однокласниками та, на жаль. Після тих труднощів із пандемією ми вважали, що гірше не буде, але ніколи не кажи «ніколи». Після оголошення так званої «спецоперації» наша родина, як і всі інші, зібрала «тривожну валізу», облаштували підвал, подзвонили усім, кому тільки можна, та залишились чекати гарних часів.

Ми почали відносити речі, допомагати з житлом тим, кому це потрібно, «донатили» гроші на ЗСУ і намагались робити все, що в наших силах.

Нашою школою організовується багато різних заходів щодо підтримки постраждалим у війні та допомоги захисникам, в яких я намагаюся брати участь.

Мир зараз – це не просто слово чи поняття, про яке ми вчимо на уроках. Це те, чого потребує кожен зараз, завжди й усюди. Чи хтось заслуговує на війну? Можливо, літні люди чи звичайні робітники, студенти чи діти, яким уже не повернути батьків? На це не заслуговує ніхто!

Чесно кажучи, вивчаючи щороку на уроках історії про війни, революції, перевороти, я й гадки не мала, що в ХХІ столітті до цього дійде. Наче всі держави цивілізовані, розвинені, і вирішувати питання за допомогою зброї ніхто не буде. Але я ще так ніколи не помилялася.

Зараз уже минула 226 доба з початку повномасштабної війни в Україні. Але скільки б часу не пройшло, цей шрам залишиться навіки. Не повернути ні часу, ні тих людей, які полягли за Україну.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Кривий Ріг 2022 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення освіта діти перший день війни 2022 Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій