Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Любов Горбунова

"Після розбору завалів йому довелося опізнавати загиблих"

переглядів: 46

Любов Горбунова була у підвалі багатоповерхівки на вулиці Центральній, 359, коли російські війська завдали по цьому будинку авіаудару. Це сталося 2 березня 2022 року. Поряд із нею в укритті перебували чоловік Леонід, донька Юлія, зять Володимир і сваха Лідія.

Після розбору завалів йому довелося опізнавати загиблих

«У будинку на вулиці Центральній, 359 подружжя Горбунових мали квартиру, з ними жили донька і зять. Я зі своєю сім'єю і мамою мешкав у будинку навпроти. Перші удари наприкінці лютого прийняв саме наш дім, його розстріляли з танків. Ми перейшли до них. 1 березня чули вибухи, постріли, але боялися виходити. 2 березня я разом із дружиною і дітьми вийшов із підвалу буквально за 20 хвилин до авіаудару. Потім я прибіг до будинку, гукав їх, усе навколо палало», – розповів Вадим Загребельний, рідний брат зятя загиблої.

Любові було 63 роки. Вона народилася у Росії. Більшу частину життя провела в Україні – у Бородянці на Київщині. Тут народилася її єдина донька Юлія. Любов працювала листоношею у відділенні Укрпошти. Останні роки була на пенсії. Жила заради дітей – допомагала їм, дбала про домашній затишок.

«Я жартував, що мій син був у Горбунових частіше, ніж у нас вдома. Любов Миколаївна ставилася до нього, як до рідного онука. Допомагала йому з навчанням. Вона була доброю, справедливою, відвертою і рішучою», – розповів Вадим.

Після розбору завалів йому довелося опізнавати загиблих. Доньку Горбунових Юлію – за перстнем із червоним камінцем. Залишилися документи його мами Лідії. А от тіл брата Володимира та Любові й Леоніда Горбунових не знайшли.

«На момент авіаудару вони всі були у підвалі. Родичі найняли адвоката, щоби довести факт їхньої загибелі», – зазначив Вадим.

У Любові Горбунової залишилася сестра.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бородянка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій