Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Михайло Донський

"Після кількох днів в комі його життя обірвалося"

переглядів: 58

Михайло Донський помер 26 січня 2024 року внаслідок поранень, які отримав під час російського обстрілу Києва за три дні до цього. Михайло був на тренуванні у спорткомплексі «Локомотив», коли туди влучила ворожа ракета. Після кількох днів у важкому стані, в комі, його життя обірвалося…

Після кількох днів в комі його життя обірвалося…

Михайлові Донському був 71 рік. Родом із Києва. Навчався у школі №163. Закінчив художній технікум. Більше 30 років працював мануальним терапевтом. Регулярно проходив курси підвищення кваліфікації. Був професійним пауерліфтером. Двічі виборював титул чемпіона Європи з бодібілдингу серед ветеранів.

«Він обожнював старий Київ та добре його знав. Гарно малював і писав вірші», – розповіла дружина Михайла Донського, Світлана.

«Міша був тренером та наставником для мене і багатьох моїх друзів. Ця людина є цілою епохою… Наше знайомство почалося на початку лихих 90-тих. Спортивний зал, який Міша очолював, був розташований на вулиці Коцюбинського. Усі тренажери, які були на той час там, зробив він. Поступово цей зал перетворився на наш другий дім, а Міхаїл Санич на якомусь етапі навіть переїхав туди жити! Він був справжнім киянином та дуже любив наше місто. Показав нам, як можна досягати поставлених цілей, незважаючи на перепони», – написав друг Сергій Бут.

«Наш постійний відвідувач. Майже кожен день на Локомотиві. Щасливий, усміхнений, веселий, дуже уважний. Це неймовірна трагедія для родини, для усього Локо, всіх, хто знали Михайла і його родину. Світла памʼять, Михайле. Обіцяємо відбудувати Локомотив і обовʼязково з меморіальною дошкою у памʼять про Вас», – додали у спортивному комплексі «Локомотив».

У Михайла Донського залишилися дружина Світлана, донька і внуки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київ 2022 2023 2024 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я літні люди (60+) перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій