Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анастасія Юріївна Литвинеко

"Під час окупації продуктів майже не було, стоїш у великій черзі і не знаєш за чим"

переглядів: 60

Я та моя родина із Херсона. Ранок почався з вибухів та жахливих новин по телебаченню. Ми не знали, що робити. Я зібрала тривожний рюкзачок. Здригалися від кожних гучних звуків, особливо дитина. Наступного дня почала шукати бомбосховище.

1 березня наш Херсон окупували. Наступні три тижні спали в бомбосховищі. Вранці підіймалися по черзі у квартиру, що привести себе до ладу.

Під час окупації продуктів майже не було, стоїш у великій черзі, та не знаєш, навіть, за чим. Продуктів майже не було. Можна було купити літр молока. Ковбаса - це делікатес, за скажені гроші. Через те, що ночували у бомбосховищі, то це постійний пил та бруд. Важко та страшно. Але найголовніше - це страх за власне життя!!

Окупанти по місту їздять на танках та БТР. Ввечері їздили по вулицях та світять ліхтарями у вікна.

З родиною переїхали під час окупації в Одесу. Виїжджали за допомогою волонтерів, бо власного транспорту немає. Вразила відкритість та щирість людей, які допомагають - це у самісеньке серце. До війни працювала керівником відділу постачання у дистрибуторській компанії.Наразі опановую новий фах - логістичну діяльність.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Херсон 2022 2023 Текст Історії мирних жінки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода здоров'я внутрішньо переміщені особи їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій