Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Аліна Шитова

"Під час окупації представляла, як розстрілюють мою сім’ю в моєму дворі…"

переглядів: 77

Село Олександрівка на межі Херсонської та Миколаївської областей було окуповане навесні 2022 року. Аліна Шитова з родиною усі місяці окупації виживала на кабачках та хлібі. Сімʼя категорично відмовлялася від будь-якої взаємодії з «новою владою». Не брали й російських грошей. Час від часу військові навідувалися у гості із обшуками. Аліна боялася, що членів її родини стратять просто на власному подвір’ї.

Олександрівку звільнили 10 листопада 2022 року. Після звільнення Аліна Володимирівна почала працювати вихователькою у дитячому садочку та викладачкою малювання у школі сусіднього селища Сонянче, хоча за фахом – викладачка хімії. Паралельно опановує нову справу – вчиться на медичну сестру. Після навчання мріє працювати у шпиталі, аби допомагати рятувати поранених воїнів ЗСУ.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Олександрівка 2022 2023 2024 Відео Історії мирних жінки чоловіки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення робота перший день війни їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій