Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Анатоліївна

«Перше, що я сказала: «Боже, невже знову?»

переглядів: 89

Я з Донецька. Коли в 2014 році моє місто окупували, ми виїхали до Харкова. А в лютому 2022-го переїхали до Полтави. Я працюю вчителем, мені 55 років.

Найбільше шокувало, коли ми ще в Донецьку почули перші вибухи. І коли ми вже жили в Харкові, то знов були шоковані першими вибухами. Перше, що я сказала: «Боже, невже знову? Невже знову?» І коли перший літак пролетів над Харковом, було дуже страшно.

Мені допомогли виїхати колеги. У нас собачка маленька - йорк, ми забрали її з собою.

Дуже важко без житла. Куди б ми не поїхали - нам приходилося знімати житло. Звісно, фінансів не вистачає, і дуже важкий емоційний стан, і здоров’я підірване.

З нестачею їжі чи одягу якось ще можна миритися. Нам допомогу надавали, тож критичної ситуації не було. Голодні не були.

Коли розпочинаються розмови про все, що стосується війни, в мене одразу емоції: я починаю хвилюватися і не можу спокійно говорити.

Дуже хочеться, щоб війна закінчилась швидше. Я вже думаю не про своє майбутнє, а про майбутнє своїх дітей. Мені хочеться, щоб скоріше настав мир і відновилася наша люба Україна.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2014 2022 2023 Текст Історії мирних жінки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій