Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Володимир Олександрович Радюк

«Перебувати у Бахмуті було вже неможливо»

переглядів: 8

Я з Бахмута. До пенсії працював вчителем в школах Бахмута й Сіверська. Діти поїхали ще в березні місяці, жінку-інваліда першої групи також відправили з Бахмута в кінці травня, я перебував там до листопада.  

Як уже стали бомбити постійно, то прийшлося виїжджати. Ми з сусідом виїхали до Харкова, а звідти він попрямував до своїх, а я потягом переїхав до Кропивницького, де перебувала моя сім'я. Більше як рік я вже тут.

Гуманітарку ми отримували практично до виїзду: то були пакети з харчовими наборами, тушонка, крупи, макарони. Останні два місяці ми жили без електрики. А оскільки в мене скважина, то ми були з водою. Ми знаходилися в своєму будинку, тож в хаті на пічі зранку готували їжу. 

Уламок снаряду прошив газову трубу, увійшов у моє вікно і практично пробив весь будинок, а я в цей час якраз відпочивав в тій кімнаті. Це я дуже сильно запам'ятав і практично зрозумів, що навіть будівля не є місцем, яке може спасти життя людини. 

Сусід ще ближче до місця вибуху жив. І ми буквально за півгодини зібралися й виїхали, бо перебувати там було вже неможливо. 

В мене зараз на руках дев’яностолітня теща, і я вже у похилому віці. Маючи практично все, залишились без нічого, та й ніякої надії просто-напросто не залишилось. Тут ми вже більше року, і безнадьога повна, абсолютна. 

Війна може затягнутися ще на роки. І що цікаво: ніхто ні з ким не хоче розмовляти - це якась дивна політика. Тільки надіємося.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бахмут 2022 2023 2024 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд психологічні травми обстріли житло непродовольчі товари літні люди (60+) їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій