Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дар’я Оляніна

"Від усієї душі бажаю мирного неба над головою всім родинам на нашій Землі!"

переглядів: 227

Оляніна Дар’я, 16 років, учениця навчально-виховного комплексу військово-спортивного профілю «Запорізька Січ», м. Запоріжжя

Вчителька, що надихнула на написання - Чубатова Олена Станіславівна

Конкурс есе "Один день"

Без перебільшення можна стверджувати, що дитинство – це найщасливіша пора для кожної людини. Відпочинок у таборі, зустріч з друзями, цікаві подорожі з родиною.

Літо 2014 – го було звичайним для мене: я читала книжки, відвідувала гурток, брала учать у змаганнях, відпочивала у таборах. Розпочався новий навчальний рік. 1 вересня 2014 року я прийшла до школи і побачила багато нових учнів. Запитала у вчителів, звідки вони? Почувши відповідь, я усвідомила значення слова «війна». У країні, в якій я живу, почалась війна, про яку я тільки знала з книг та фільмів. Це страшно.

Я почала спілкуватися з новенькими учнями. Вони розповідали про страшні події: їм було заборонено виходити з будинків на вулицю; почувши звуки сирени, бігли до підвалів, сховищ; лягали спати з думкою: чи прокинуться вони завтра.

Їх батьки вирішили покинути окуповану територію і так вони опинились в Запоріжжі. Вони водночас втратили все: домівки, однокласників, іграшки… Для цих дітей закінчилось дитинство.

На жаль, ті, хто затівають війни, не задумуються про те, як же не легко буде звичайним мирним громадянам.

Багато сучасних письменників і поетів присвятили свої твори людям, які стали мимоволі учасниками тих подій.

Роман «Інтернат» Сергія Жадана розповідає про сучасні події, що відбуваються на Сході України, про людей, які опинилися по обидва боки від лінії вогню. Ця книга про вибір, який доводиться робити навіть тоді, коли зовсім цього не хочеться. Письменнику вдалося передати весь той жах, в якому опинилися українці Донбасу.

На мій погляд будь–яке непорозуміння можна вирішити мирним шляхом, але… Сьогодні ми маємо восьмий рік ООС.

Я хочу висловити слова вдячності та поваги всім тім українцям, хто захищає наш спокій, хто допомагає вижити тим, хто ще залишається в умовах бойових дій.

Від усієї душі бажаю мирного неба над головою, здоров’я, щастя всім родинам на нашій Землі!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Запоріжжя 2014 2021 Текст Історії мирних діти 2014 безпека та життєзабезпечення діти внутрішньо переміщені особи 2021 Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій