Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Монастирна

"Останки знайшли під завалами через два роки"

переглядів: 16

Ольга Монастирна загинула у березні 2022 року, коли російські військові вдарили по Будинку звʼязку на проспекті Миру у Центральному районі Маріуполя.

Останки знайшли під завалами через два роки

Останки Ольги знайшли під завалами через два роки, коли окупанти взялися демонтувати будівлю. Серед кількох десятків загиблих дівчину вдалося ідентифікувати завдяки документам у її сумочці.

Ользі було 22 роки. Вона родом із Маріуполя, закінчила місцеву школу №3, а згодом Маріупольський державний університет, зокрема факультет іноземних мов. Працювала репетиторкою – навчала охочих німецької та англійської мов, а також була перекладачкою на фрилансі. Стажувалася у Німеччині і Великій Британії. Обожнювала поезію.

«Старанна, розумна, винахідлива – Ольга активно долучалася до заходів на рівні університету, міста й області, виступаючи на дебатах та інтелектуальних змаганнях. Для близького оточення вона була наче промінчик сонця – світла й весела, вміла радіти життю. Перед нею був відкритий весь світ… Проте вона не могла довго перебувати на чужині. Її серце було в рідній Україні поруч із батьками, в Маріуполі», – розповіли у виші, де навчалась дівчина.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій