Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Камлук

"Олександра застрелили російські військові"

переглядів: 28

15 квітня 2022 року близько 20:30 Олександр Камлук проходив неподалік супермаркету на вулиці Бахчиванджі у Маріуполі. Ймовірно, ішов по воду. Це була вже комендантська година, чоловіка застрелили російські військові.

Скрізь точилися запеклі бої

До повномасштабної війни Олександр жив у Кальміуському районі. Але коли почалися бої, прийшов до рідних на вулицю Італійську в Центральному районі.

«Ще на початку березня я був у його батьків, застав його. Він прибирав осколки в квартирі. Це був останній раз, коли я бачив Олександра. Потім фронт підійшов до магазину «1000 дрібниць» і вже у тому напрямку пройти не можна було. Скрізь точилися запеклі бої», – розповів троюрідний брат загиблого, Дмитро Федосєєв.

Тіло Олександра довго шукали, каже Дмитро.

«Моторошна ситуація: Гера, чоловік Сашиної сестри, 19 квітня ішов якраз повз той супермаркет. Бачив убиту людину, накриту брезентом, це і був Сашко, але він не впізнав його», – розповів Дмитро.

Олександрові Камлуку було 37 років. Народився у Маріуполі. У 2021-му закінчив Харківський національний університет міського господарства. Працював електриком на металургійному комбінаті. Любив поезію і живопис, захоплювався кулінарією.

«Олександр був позитивним, відкритим, ввічливим. Поважав старших. Вірив у добро і справедливість. Мені іноді здавалось, що він старомодний, останній романтик. Багато усміхався – такою своєю непідробною усмішкою. Турбувався про батьків, дуже переймався, коли хворів тато», – згадала Сашка сімейна лікарка Юлія Власенко.

«Він був легким і світлим. Іноді надмірно легковажним. Але з ним було завжди тепло. Колись я йому казала, що настав час дорослішати, а зараз думаю, що мені не вистачає цієї дитячості у житті. Для мене він був одним із тих, кого б хотіла бачити завжди», – розповіла знайома Олександра, Тетяна.

В Олександра Камлука залишилися мама, сестра і племінники.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій