Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Іванівна Бруй

«Окупанти зайшли в місто, забирали людей»

переглядів: 122

Коли Пологи окупували, Світлана Іванівна з донькою і онуком вирішили виїжджати. Їм довелося пройти ретельні перевірки на блокпостах, перш ніж дістатися Запоріжжя. 

Мені 70 років. Я проживала з дочкою в місті Пологи.

24 лютого нам зателефонувала моя донька з Дніпра і сказала, що почалася війна. Особливо було страшно, коли окупанти зайшли в місто, забирали людей. 

Світла не було. З продуктами виникли проблеми. Ми замовляли гуманітарку: давали гроші, щоб нам привозили їжу із Запоріжжя. 

Ми спочатку боялися виїжджати, бо моєму онукові дев’ятнадцять років - ми хвилювалися, що російські військові можуть затримати його на блокпості. Та коли вже стало неможливо чекати, ми всі на одному автомобілі виїхали.

Загалом було дев’ять блокпостів. Онука змушували все витягати з машини, роздягатися, показувати плечі.

З нами ще дітки були. Маленький хлопчик заснув ще в Пологах, а прокинувся уже в Оріхові. Але загалом все пройшло нормально.

Зараз всі ми живемо в гуртожитку в Запоріжжі. Дочка орендує дві кімнати. А приїхали сюди, тому що тут мешкав мій син. Спочатку приїхала старша донька, а потім і ми.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Пологи 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери молодь діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа 2022 окупація фільтрація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій