Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Володимир Іванович Удовиченко

«Окупанти відкрили вогонь по нашому автомобілю»

переглядів: 57

Я з Пологів. Був приватним підприємцем. Окупанти забрали в мене вантажівку. Я залишився без засобів існування. Дружина хвора. Ми з нею виїхали в Запоріжжя. Вона лікується. Доньки й онуки також виїхали. На блокпостах росіяни змушували мене роздягатися: шукали татуювання на тілі. 

Найбільше я запам’ятав третє березня. Ми поверталися додому. Не знали, що окупанти зайшли в місто. Вони відкрили вогонь по нашому автомобілю. Ми вискочили з нього. Слава Богу, вижили. 

Ліків не було. Магазини були пограбовані. Другого березня зникло світло, а з’явилося тринадцятого. Води теж не стало. Був лише газ. Ми пекли хліб, бо купити його було неможливо. 

Мабуть, найбільша трудність, – це хвороба жінки. Виплат не вистачає, а потрібно ж за квартиру платити. І морально тяжко, і фізично.

У Пологах залишилися друзі й кум. Коли телефоную їм, чую вибухи. Зараз там працюють магазини, але все подорожчало втричі. 

Надіємося, що росіян скоро виженуть і ми повернемося. Щоранку прокидаємося з такими сподіваннями. А ночами мені сниться наш будинок. Дуже хочу додому.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Пологи 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода здоров'я житло непродовольчі товари робота внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій