Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Клім Чикмарьов

"Окупанти бачили, що їхала сім'я з маленькими дітьми"

переглядів: 16

Життя чотирирічного Кліма Чикмарьова відібрали російські військові 6 березня 2022-го у Бучі. Хлопчик разом із мамою, татом і старшим братом хотіли втекти з міста, яке тоді було окупованим. Їхнє авто окупанти обстріляли.

Окупанти бачили, що їхала сім'я з маленькими дітьми…

«Автомобіль загорівся, а я отримав поранення. Потім переповз із машини на тротуар, сховався за деревом. Два військові автомобілі між собою порівнялись, про щось поговорили і роз'їхались… Скло автомобіля не було тонованим. Окупанти бачили, що їхала сім'я з маленькими дітьми…», – розповів батько Олександр.

13 квітня 2022 року Кліму мало виповнитися пʼять. Він ходив до ясел та займався футболом. Із дитинства із ним грався старший брат Матвєй – возив у візочку, читав казки.

«Мені здавалось, що Клім був більш бойовий. Ми навіть сміялись, що коли підросте, буде захищати Матвєя», – поділилась спогадами подруга родини Ольга Дністренко.

«Клім любив потанцювати, поспівати, розповісти вірші. Зовні був схожий на батька, а Матвєй – на маму», – сказала подруга мами хлопчика, Олена.

Повномасштабне російське вторгнення застало родину у Бучі. Батьки Олександр і Маргарита з синами спробували виїхати з окупованого міста 6 березня. Від’їхати від будинку змогли не більш ніж на 800 метрів. Автівку Чикмарьових окупанти розстріляли з БМП.

Той обстріл забрав життя мами Маргратити, синів Кліма та Матвєя. Татові Олександру допомогли врятувалися перехожі, довезли його до найближчої лікарні.

Рідних чоловіка знайшли через тиждень. Їхні імена викарбували на меморіалі, присвяченому жертвам російських військових у Бучі.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Буча 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій