Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ганна Юріївна Бовкун

«Окупація – це смерть під пильним наглядом руських»

переглядів: 175

Молода розумна жінка була затребуваним спеціалістом і мала всі шанси зробити стрімку кар’єру. Брудні рашистські загарбники відібрали у неї все – її минуле і майбутнє, поглумились та вбили рідних і друзів.

До війни я була заміжня, бакалавр з двома дипломами, відмінниця по життю і працювала в трьох ведучих компаніях. Тепер у мене немає роботи.

Найважчий момент для мене – коли мене шляхом гіпнозу намагались ґвалтувати і супроводжували це улюлюканням. Шокувала мене смерть дітей.

Наше життя в окупації - це смерть під пильним наглядом руських. Вони вирізали моє селище, де я жила маленькою, вбили багатьох друзів, а потім намагалися це приховати. З родиною зараз не живу, бо жінкам мого віку краще не знаходитись там, звідки я.

Кожна людина, дитина нагадує мені зарізаних друзів. Кожна розповідь, одяг, їжа - все нагадує мені про страшні події. Є одна річ, яку я завжди ношу з собою - іконка святої Анни. Мені привезли її на згадку про вбитих родичів. Коли росіяни допитували і ґвалтували мою троюрідну сестру і її матір, вони дізналися про місце поховання моїх прадідусів й прабабусь.

Сторож вночі бачив, як і їх туди привезли і закопали. Встиг розповісти, потім його згодували собакам.

Похрестили іконку і передали мені, щоб не знайшли. Таки знайшли. Але я втекла. Тепер ношу іконку з собою.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки молодь діти переїзд психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення робота 2022 Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій