Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Володимир Геннадійович Сєргєєв

«Окупація була важчою, ніж роки в АТО»

переглядів: 89

Володимир вивіз родину з-під обстрілів, а сам залишився волонтерити у Запоріжжі.

Мені 25 років, я два роки служив у зоні АТО. Після звільнення працював у місті Оріхів в державній пенітенціарній службі, жив у Пологах.

Коли почалась війна, я одразу вмовляв маму їхати за кордон з молодшим братом. Я був в зоні проведення АТО досить довгий час і бачив, як це впливає на дітей. Діти не мають залишатись там, де лунають вибухи. Мама довго пручалась, але коли від вибухів у нас почала люстра вдома гойдатись, таки погодилась поїхати.

В окупації ми прожили з четвертого по 29 березня. Якийсь час я ще їздив на роботу в Оріхів, а після роботи їздив купувати харчу і ліки у Запоріжжя. Намагався забезпечувати родину необхідним та допомагати сусідам. Ці тижні в окупації дались мені важче, ніж роки в АТО.

Зв’язку в Пологах не було. Мої рідні не знали, чи я доїхав до роботи, чи ні. Я не знав, як у них справи.

До того ж, окупанти рейди по домівкам проводили. Тяжко було все це пережити.

Коли вирішили виїжджати, окупанти на блокопстах не вірили, що я не служив. Молодий, здоровий. Як так? Примушували роздягатись. Мене врятувало тільки те, що я за роки служби не зробив жодного татуювання на тілі. Тож мене таки випустили. Хоча деякі речі позабирали: ноутбук, ще дещо. Та це дрібниці – нове купимо. Головне, що всі живі і здорові.

Мої близькі вже за кордоном. Мама працює, брат вчиться. Я залишився у Запоріжжі, займаюсь волонтерською діяльністю. Добровольцем не пішов, тому що мама погодилась вихати з Пологів тільки за умови, що я більше не піду воювати. Їй моя служба в АТО важко далась, сказала, що більше не витримає. Тож я допомагаю людям чим можу, адже розумію, що в багатьох ситуація ще гірша, ніж у нас. На роботі в мене простій – нашу установу вивезли, в’язнів вивезли.

Якщо конфлікт не заморозять, до Нового Року, все повинно закінчитися. Нам поки що залишається лише сподіватись на краще і допомагати кожен на своєму фронті, як можемо.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Пологи 2022 Текст Історії мирних молодь переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари робота внутрішньо переміщені особи їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій