Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ганна Іванівна

«О четвертій годині ранку почула вибухи»

переглядів: 70

Мені 66 років. Я живу в Харкові. Тридцять років пропрацювала педагогом. До війни була консьєржкою в гуртожитку для працівників залізниці. Чоловік помер 12 років тому. Маю двох синів. У старшого – четверо дітей. 

Я не хотіла їхати з рідного міста, але не могла ризикувати внучками. Одній – вісім років, іншій – одинадцять. У кінці червня виїхала з ними на Сумщину, мою малу батьківщину. Зараз знаходжуся в Харкові. Приїхала, щоб перевірити стан своєї квартири і сплатити комунальні послуги. 

Я була на зміні з 23 на 24 лютого. О четвертій годині ранку почула вибухи.  Прийшла додому о восьмій в сльозах. Найбільше шокує те, що страждають ні в чому не винні люди.

Я оптимістка. Вірю в нашу перемогу, в наших захисників. Мене тримає на світі те, що мої діти й онуки живі, що я щодня спілкуюся з ними. Це дає мені енергію й сили жити далі. Мені багато не треба. Головне, щоб був мир.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення сім'ї з двома і більше дітьми літні люди (60+) діти перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій