Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Олександрівна Яндюк

"О 5 ранку прокинулись від неймовірно гучних вибухів, тремтіло усе тіло"

переглядів: 98

На момент початку вторгнення я з дитиною перебувала у місті Харків, куди перемістилася з 2014 року, коли моє місто проживання стало окупованим( На момент вторгнення була з дитиною вдома, шокована неймовірно тим що сталося, тому як ніхто не очікував, що таке буде і що це буде вдруге зі мною. Почуття описати неможливо, як з 2014 року, коли ти узявши перше, що прийде в голову, біжиш куди очі дивляться.

Так і у 2022 спали з дитиною спокійно і о 5 ранку прокинулись від неймовірно гучних вибухів...тремтіло усе тіло страшне, слози просто рікою лились. Коли вже ти це переживаєш вдруге і міняєш місце проживання, то їхати вже нікуди не хотілось. І ось протримавшись з дитиною два страшних місяці кожного дня обстрілу, коли ми з дому не виходили зовсім місяць, а потім виходили постояти біля підізду і не далі, бо постійно стріляли. Виходили просто подихати повітрям. І одного дня після котрого обстрілу саме в наш будинок, в наш під'їзд прилетіла частина ракети, яка обрушила сусідці повністю стіну, її видно було з підізду, а в під'їзді було видно небо, було дуже гучно і дуже страшно. Тому дуже лячно таке переживати і дай бог, щоб скоріше це вже закінчилося🙏

Приліт в наш дім, страшні звуки, котрі ми чули щодня декілька місяців поспіль,коли ти спиш всі ці місяці на полу в коридорі в одязі... Так були дуже страшні перші місяці ,коли було все закрито і стояли неймовірні черги туди де хоть щось працювало і коли навіть в черзі стояла, були прильоти і треба було тікати.

Психологічний стан спочатку дуже був важкий і зараз страшно. Ббезпечно нажаль не відчуваєш себе.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2014 2022 2023 Текст Історії мирних жінки переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій