Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ніна Мельничук

"Ніна отримала поранення під час обстрілу, відвезли до лікарні - там ампутували ногу"

переглядів: 86

60-річна Ніна Мельничук потрапила під обстріл біля свого будинку в Маріуполі. Її евакуювали спочатку до місцевої лікарні, згодом вивезли до Донецька. Там 8 квітня 2022 року Ніна Мельничук померла.

Ніна отримала поранення під час обстрілу, відвезли до лікарні - там ампутували ногу

Ніна була родом зі села Комарівка на Київщині. Жила в Маріуполі. За фахом була кухаркою, втім працювала у місті водійкою трамваю.

«Нас у мами (тато рано помер) було шестеро дівчат. Ніночка була молодшою. Мама її звала «мізинчик». Навколо Ніни завжди було людно: подруги, знайомі, сусіди. Вона була дуже життєрадісною, веселою, справедливою. Любила тварин. У неї завжди жили собака та 3-4 коти», – розповіла Лідія, сестра загиблої.

Коли розпочалася повномасштабна війна, сестри просили Ніну виїхати з Маріуполя. Проте вона не погоджувалася. Вірила, що Маріуполь вистоїть. Та й покинути тварин не могла.

«Вона залишалася у квартирі. Зв’язок із сестрою зник 2 березня. На останньому фото, яке я отримала від Ніни, був хліб, який вона спекла. Ми довго шукали сестру. Згодом дізналися, що Ніна отримала поранення під час обстрілу. Ракета чи снаряд впав поряд з будинком, в якому вона мешкала. Хто її привіз до лікарні в Маріуполі – не знаємо. Далі сестру відвезли у Донецьк до лікарні імені Калініна, там ампутували ногу. Вона була при тямі, назвала свої дані. А 8 квітня померла. Як сказав лікар, відмовили нирки».

Поховали Ніну Мельничук на цвинтарі в Донецьку, біля батьків. У неї залишилися сестри та племінники.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло літні люди (60+) перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій