Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дарина Олександрівна Дубиніна

«Незважаючи на обставини, потрібно залишатися людиною»

переглядів: 219

У будинок, в якому жила Дарина з сином, влучив снаряд. Їхня квартира разом з усіма речами згоріла, загинув песик. Зараз дівчина в Києві, намагається влаштувати дитину в садочок. Та через втрату документів зробити це непросто

Мені 27 років. Я жила в Маріуполі з чотирирічним сином у власній трикімнатній квартирі. У наш будинок потрапив снаряд – сталася пожежа. Своє житло ми втратили. Залишатися в місті було вже неможливо, ми вирішили, що потрібно їхати. У 2014 році через постійні обстріли я змушена була виїжджати з міста Торецьк. Це також було жахливо. Тож приблизно після 20 березня ми з сусідами виїхали в місто Торецьк, а вже потім – до Києва.

Найбільше після втрати житла нас засмутила втрата нашого улюбленого песика. Він був маленький, коли ми його взяли. Він був нам як друга дитинка.

В цей тяжкий час багатьох людей об’єднували справи, про які раніше навіть не подумали б: пошук їжі, медикаментів, дитячого харчування. І прийшло усвідомлення того, що найперше потрібно залишатися людиною.

Я ще не працюю, тому що є проблеми з оформленням сина у дитячий садок. Майже всі його документи залишилися у квартирі, що згоріла.  Тож зараз вирішую питання з дитсадком, а потім на черзі - робота.

Дякувати Богові, усі мої близькі живі, їм вдалося вибратися з міста. Усе добре, ми зараз спілкуємося.

Найперше серед планів на майбутнє – фізичний і психологічний розвиток дитини, бо зараз син майже не спілкується з дітками, не відвідує секції, які відвідував у своєму місті. А потім потрібно відновлювати житло, знайти роботу й повернутися до нормального життя.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення харчування дітей житло непродовольчі товари робота діти внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій