Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Андрій Михайлюк

"Неможливо було залишатися у місті та продовжувати жити з новою владою покидьків"

переглядів: 99

Михайлюк Андрій

5-Б клас, Одеський ліцей № 67

Вчителька, що надихнула на написання: Михайлюк Марія Дмитрівна

Конкурс есе «Війна. Моя історія»

Всім добрий день! Мене звати Андрій Михайлюк, я з міста Марії-Маріуполя та хочу розповісти вам свою історію, коли і як я усвідомив, що розпочалася війна.

24 лютого 4 година ранку…На той момент я солодко спав та навіть і уявити не міг, що мої дитячі сни перервуться звуками вибухів у місті. До цього моменту я неодноразово  в колі родини (мама, бабуся та дідусь)  чув розмови про те, що щось наближається і варто підготувати наплічник з документами та ліками про всяк випадок.

Найстрашніше нас чекало попереду. Через декілька днів ми були вимушені покинути домівку та бігти у шкільне бомбосховище, адже вибухи, які лунали, ставали все ближче і ближче. Найжахливіший момент життя стався 9 березня вже ввечері, коли моя родина сиділа з іншими мешканцями у сховищі. Почалося справжнісіньке пекло, яке я міг бачити лише в кіно… Уявіть, впродовж декількох годин поганці намагалися влучити в школу, де ми перебували, нібито думаючи, що там знаходяться українські військові, але ж там ховалися всього на всього мирні мешканці міста.

23 снаряди…стіни «ходили», все сипалося, дах почав горіти…Моя мама заспокоювала і казала, що все добре, читаючи при цьому «Отче наш». Дідусь прийняв рішення виходити зі сховища та бігти до знайомої у приватний будинок, адже залишатися – померти.

Тепер 9 березня для нашої родини – другий день народження. Неможливо було залишатися у місті та продовжувати жити з новою владою покидьків, тому ми переїхали до міста Одеси.

Підсумовуючи, можу сказати одне , що  всі ці жахливі події в країні вкрай змінили моє дитяче життя, яке не буде вже колишнім як раніше. Для бабусі і дідуся – морально важко було все це пережити, у мами – сиве волосся та зморшки, хоча вона для мене завжди залишиться красунею.

Я вірю в Перемогу!!! Ми обовязково здолаємо це зло, що прийшло на наші землі. Слава Україні!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя окупація Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій