Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Богданівна Пожидаєва

«Не знаю, що лякало більше: вибухи чи хвороба дитини»

переглядів: 90

Мені 35 років. У мене є чоловік і дитина. Ми жили в Харкові, в мікрорайоні Салтівка. Коли почалася війна, у моєї доньки був бронхіт. Не знаю, що лякало більше: вибухи чи хвороба дитини. Лікувала її без допомоги лікарів. Аптеки були зачинені, тому просила ліки у знайомих. 

У березні разом з братом і його родиною виїхали в Полтаву. Забрали домашніх улюбленців. Дорога була складною через ожеледицю й обстріли. Через пів години після того, як ми проїхали Нову Баварію, на тій ділянці дороги стався вибух – багато людей загинуло. 

У Полтаві винаймали двокімнатну квартиру. Жили в ній увісьмох. Рідні повернулися до Харкова кілька днів тому. Другий день живуть без світла. Воно зникло після ракетної атаки. 

Ми поки що в Полтаві. Хочемо додому, але поки що не ризикуємо повертатися. Я дистанційно працюю вчителькою. Чоловік займається дитиною. Вона пішла у перший клас. 

Донечка – мій антидепресант. Спілкування зі школярами та рідними також підіймає дух і допомагає долати труднощі. 

Плануємо влітку повернутися до Харкова. Сподіваємося, що до цього часу ситуація покращиться. Своє майбутнє бачу в рідному місті зі своїми рідними.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки пенсіонери діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій