Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Гелеверя

"Не витримала пережитого"

переглядів: 29

Життя 48-річної Олени Гелевері обірвалося у Маріуполі під час повномасштабної війни. Проти ночі 23 серпня 2022 року вона скоїла самогубство. Жінка не витримала пережитого...

Не витримала пережитого

Під час повномасштабного вторгнення Олена разом із донькою, мамою на колісному кріслі і котом ховалися у підвалі будинку за адресою Пашковського, 14. До цього двічі прилітало по їхній квартирі, що на площі Перемоги в Лівобережному районі.

4 квітня дочка жінки, Лада, із бабусею і домашнім улюбленцем змогла евакуюватися. Олена ж їхати відмовилась – через те, що не знала, що з дружиною і трьома неповнолітніми дітьми її брата Сашка. Він сам зник у Маріуполі, коли став на захист України. Рідні планували потім виїздити разом, проте цього не сталось. Брата Олени так і не знайшли…

Донька вперше сконтактувала з мамою, коли вже була у родичів на Уралі (РФ). Туди вони з бабусею поїхали, пройшовши фільтрацію. Дівчина пробула там близько двох місяців, а згодом повернулась в Україну.

Тим часом психоемоційний стан її мами через усе пережите в Маріуполі погіршувався. Вона багато плакала, казала, що не витримує.

23 серпня 2022 року родичка повідомила Ладі, що матері більше немає.

Олена Гелеверя – корінна маріупольчанка, хімікиня-лаборантка за освітою. Деякий час працювала у Швейцарії. Згодом освоїла професію бровістки, постійно проходила курси з підвищення кваліфікації. Вдома у вільний час робила ляльки-мотанки, іграшки, прикраси, реставрувала старовинні меблі.

«Це була надзвичайно неординарна жінка з татуюваннями на обох передпліччях. Добра, емпатична, хоробра. Обожнювала тварин», – розповіла донька Лада.

В Олени залишилися донька, мама, братова дружина з трьома племінниками.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло діти перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій