Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ніна Вікторівна Степаненко

«Не можна дивитись без сліз на те, що творять окупанти»

переглядів: 95

Мені 38 років. У мене є чоловік і двоє дітей. Ми жили в Енергодарі. Чоловік – поліцейський. Я працювала прибиральницею у Будинку культури. Так вийшло, що на початку війни діти були в місті, а я з чоловіком – у селі. Ми запаслися всім необхідним. Була людина, яка, попри небезпеку, привозила у село продукти. 

Шокує те, що росіяни катують і вбивають мирних, у тому числі дітей. Навіть мій чоловік, який бачив різні жахливі речі за час служби в поліції, зі сльозами на очах дивиться новини про те, що коять з людьми окупанти. 

Ми жили в окупації до кінця вересня. Потім разом з дітьми виїхали в Запоріжжя. Тут мешкали наші рідні. Вони виїхали в інше місто й дозволили пожити у своїй квартирі. Дякуємо адміністрації міста та Фонду Ріната Ахметова за гуманітарну допомогу. Окрім того, я отримую одну третю частину зарплати і матеріальну допомогу від держави.

Ми чекаємо на перемогу. Хочемо повернутися додому.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Енергодар 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій