Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Єгорівна Матвєєнко

«Навіщо вони напали? Незрозуміло»

переглядів: 155

Мені 67 років. Народилася і живу в місті Краматорськ. Маю дітей, онуків. Раніше був чоловік, ми працювали на заводі, купили свою квартиру, заробили все чесним трудом.

У мене багато родичів в білорусії. Я так плакала - не могла повірити. Страшно було, звісно. В мене батьки були в Германії - вони розповідали про війну, я все пам’ятаю. Зараз також дуже страшно: навіщо вони напали? Незрозуміло.

У нас не було газу - ми на вулиці дерева обрізали, робили їсти на кострах. Коли було світло, в мультиварці варили їсти. Сусіди у нас дружні, ми допомагали один одному. 

Найскладніше – це, звісно, обстріли. В місті в підвали ховалися, було дуже страшно. Пішки бігала до дітей через парк, бо транспорт не ходив. Важко дуже було.

Дякую, що Фонд Ріната Ахметова допомагав продуктами, а то в магазинах все дуже дорого. Здоров’я вже немає, ходити вже важко. Ходимо по лікарнях, а там нічого не дають. Дуже важко, всі гроші йдуть на ліки. Так як ми зараз живемо - то це не життя, а просто божевілля.

Чекаємо, коли це все закінчиться. Я вірю в Бога. Вірю в Україну, вірю в ЗСУ - в те, що вони нас захистять. Хочеться, щоб мир був.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Краматорськ 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій