Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Ремез

"Наталію Ремез ідентифікували за аналізом ДНК"

переглядів: 81

62-річна Наталія Ремез загинула 28 квітня 2023 року в Умані на Черкащині. Вночі російська армія завдала ракетного удару по житловому будинку, де мешкала Наталія. Її квартира була на першому поверсі. Жінку засипало уламками багатоповерхівки. Ворожий обстріл цього будинку в Умані забрав життя 23 людей.

Наталію Ремез ідентифікували за аналізом ДНК

Наталія Ремез народилася в Узбекистані, де у відрядженні перебував її батько. Невдовзі родина повернулася в Україну. Більшу частину життя Наталія мешкала в Умані, понад 40 років працювала на міському елеваторі. Після виходу на пенсію продовжувала працювати на підприємстві на посаді техніка-лаборанта.

«Моя мама була найдобрішою людиною. Вона віддавала все і нічого не залишала собі. Завжди пробачала. Була дуже розумною, багато читала. Мама любила тварин. У неї жили дві собаки і ще третю – взяла на перетримку. Ця собака не знала мого сина і гавкала на нього, після цього він не захотів ночувати в бабусі. Так ми дивом залишилися живими», – розповіла донька Наталії, Катерина.

За день до трагедії Катерина з мамою і сином ходили в дитячий розважальний комплекс. Наталія знімала на камеру, як її дочка з онуком стрибали на батуті.

«Ми говорили про те, що хочемо поїхати цього літа на море. Все було дуже класно….», – сказала Катерина.

Наталію Ремез ідентифікували за аналізом ДНК. 30 квітня її поховали на цвинтарі в Умані.

У загиблої залишились чоловік, двоє дітей та внук.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Умань 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій