Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Аліна Олександрівна Чернецька

«Нашої квартири у Бахмуті вже немає - все зруйновано»

переглядів: 95

Ми - з Горлівки, переїхали у місто Бахмут. Та 24 лютого у Бахмуті теж розпочалася війна, як і по всій Україні. Пізніше ми переїхали до Полтави. Вчора ми дізналися, що нашої квартири у Бахмуті теж немає. Наша сусідка досі перебуває там. Вона надіслала фото нашого будинку і квартири. Все печально. Ми там жили з чоловіком і маленькою дитиною. На початок війни сину було півтора місяці.

Я втрачаю дім уже вдруге. Вперше - у 2014 році, і от - зараз. Це дуже важко. Я дуже не хочу, щоб моя дитина таке пережила.

Мій чоловік працює у поліції. 24 лютого йому зателефонувати о п’ятій ранку і сказали, що потрібно терміново приїхати на роботу. Так ми дізналися, що розпочалася війна. Тоді ми були у Бахмуті, ніхто нічого не підозрював. Спочатку все необхідне у нас було, а десь з початку березня продукти стали завозити все рідше.

Коли над містом почали літати літаки і уже було кілька влучань, ми не стали ризикувати - вирішили евакуюватися. Все залишилось в нашій квартирі: речі, меблі. Виїжджали машиною, взяли з собою найнеобхідніше. Коли виїхали, місто почали сильно обстрілювати. Це був початок квітня. Тоді дуже багато людей виїхали. Через Бахмут їхали люди з Попасної, з тих міст, які ще сильніше обстрілювали. Було багато машин, більшість людей їхали з дітьми.

Чоловік так і працює у поліції у Донецькій області, а я з дитиною перебуваю у Полтаві. Дорого і складно було знайти квартиру, але тут більш-менш безпечно. Мама теж у Полтаві, родичі чоловіка – в Одесі. Інші родичі залишились у Горлівці - ми з ними не спілкуємось.

Війна закінчиться тільки нашою перемогою. Дуже хочеться, щоб це сталося швидше. Хочу, щоб не було наших сусідів росіян, а ми відбудуємо країну, наші діти будуть жити щасливо і мирно. Найголовніше – спокій для дітей.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бахмут 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки молодь діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення харчування дітей житло діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій