Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ярослав Пономаренко

"Наше життя – це величезна цінність"

переглядів: 268

Пономаренко Ярослав, учня 9-А класу спеціалізованої школи з поглибленим вивченням англійської мови № 264, м. Київ

Вчителька, яка надихнула на написання - Ткаченко Ірина Петрівна

Конкурс есе «Війна в долі моєї родини»

Війна почалася, коли я ще був меншим і не все усвідомлював. Але двадцять четверте лютого 2022 року змінило усе, і раптом усвідомлення всієї трагічності та загрози війни прийшло до мене та моєї сім’ї саме в цей день. Двадцять четверте лютого ми не забудемо ніколи. В той день ми пережили дуже багато емоцій: і страх, і відчуття безповоротності назад, втрати зв’язку із минулим, глибоке відчуття відчаю через безпорадність і неможливість змінити ситуацію, вразливість… Переживши ці емоції та відчуття, я зрозумів одну важливу істину, що цей день став переламним моментом як в моєму житті, так і в житті моєї сім’ї та нашої країни в цілому.

Після початку повномаштабної війни в Україні життя моєї родини змінилося кардинально, як і життя всіх українців. Ми нікуди не виїхали. Вирішили поки що лишатися вдома. Проте звичні справи відійшли на інший план. Я весь час стежу за новинами і переживаю за кожного. До навчання я почав ставитися ще більш відповідально, оскільки завдяки освіченості ми настільки відрізняємося від нашого ворога, а також знання відкриють для нас краще майбутнє та великі перспективи для відновлення нашої України після перемоги.

З початком повномаштабної війни мене приголомшила сама війна, її мета з боку окупантів та їхні звірства по відношенню до моїх співвітчизників, як дорослих, так і дітей. Також мене приголомшила їхня брехня, яку вони сповідують і розповсюджують на весь світ. Ще мене вразив той факт, що багатьом окупантам не відомі сучасні гаджети та інші речі, що вони їх крали в величезних кількостях і намагалися переслати до себе. На мій погляд, це найвища ницість – вбивати та грабувати!

Переживаючи війну, значення миру набуває інших відтінків та забарвлень крізь призму прожитих емоцій, ситуацій та подій.  Наше життя – це величезна цінність, яку необхідно берегти будь-якою ціною, тому ми повинні докладати багато від нас залежних зусиль в цій боротьбі за нашу незалежність та майбутнє нашої країни.

Я пишаюся, що я є українцем і, що я живу в такій неймовірній та сильній державі.

Для мене значення миру стало безцінним! Мир – це безцінний дар жити в своєму домі спокійно, коли не чекаєш прильоту ракет, коли не біжиш в укриття під час повітряних тривог, коли твої близькі поруч і живі, коли твої друзі завжди на зв’язку, і ніщо тобі та твої країні не загрожує… Мир – це розвиток та впевненість у майбутньому.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київ 2022 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення освіта діти перший день війни 2022 Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій