Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Василівна Чубар

«Наше село повністю окупували: російські військові ходили по будинкам»

переглядів: 94

Ми з чоловіком живемо разом 17 років. До війни проживали в селі Федорівка. В перший день війни ми вийшли на вулицю пити каву, а над нами пролетіла ракета. Світла і води у нас не було. Ми брали воду з басейнів, а тваринам набирали у річці. Наше село повністю окупували, російські військові ходили по будинкам. Вони поводили себе як вдома.

Ми виїжджали з міста своїм транспортом. Бензину не було, просили у людей. Забрали племінників і поїхали.

Найважче було проїжджати через російські блокпости: вони все перевіряли, чоловіків роздягали. Коли доїхали до українських позицій, сльози лилися градом.

У селі залишились сестри, мама та свекруха. Зв’язку з ними майже немає - тільки іноді пробивається, то телефонуємо один одному. За можливості передаємо їм ліки.

Вирішили зупинитись у Запоріжжі, бо тут живуть куми. Зараз живемо на квартирі. Хотілося б, щоб війна закінчилася скоріше. Своє майбутнє бачу вдома, сподіваюсь повернутись. Заживемо щасливим життям!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Федорівка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими окупація фільтрація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій