Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Кирило Сергійович Власенко

«Наше місто зазнало обстрілів і пережило окупацію»

переглядів: 195

Місто Рубіжне Луганської області, в якому проживав Кирило, вже вдруге потрапляє в окупацію. Вперше російські війська зазіхнули на нього у 2014 році, але наші бійці швидко повернули територію під контроль України. Зараз Кирило живе в Полтаві. Він сподівається, що і цього разу його рідне місце буде звільнено та він зможе повернутися додому 

Мені 20 років. Я з міста Рубіжне Луганської області. Життя до війни було відносно мирне, хоча неподалік від нас проходить межа між так званою ЛНР і Україною. У 2014-2015 роках наше місто зазнало обстрілів і пережило окупацію, але Збройні сили України швидко його звільнили, як і Сєвєродонецьк, у якому я навчався. Наступні вісім років у нас було спокійно, поки не почалася повномасштабна війна.

24 лютого я прокинувся від гуркоту і гулу, які було чутно здалеку. Відразу зазирнув у Телеграм – і все стало зрозуміло. Знайомі запросили мене з рідними до себе в Полтаву, і ми виїхали. Зробили це вчасно, бо вже наступного дня наше місто окупували. Дуже багато людей тікало.

Сумно покидати рідний край і рідну домівку.

Перш ніж ми доїхали до Полтави, довелося перетнути чимало блокпостів. У Полтаві на деякий час нас прихистили знайомі. Ми їм дуже вдячні за це. Тут працюють різні волонтерські організації, є усіляка допомога. Ми побачили, що країна дійсно дбає про своїх громадян.

Чекаємо на перемогу. Хочеться, щоб наші бійці скоріше вигнали окупантів з української землі, звільнили всі міста і села. І щоб ми більше ніколи не мали нічого спільного з росією. Зі знайомими, які там живуть, і з тими, що виїхали туди з нашої країни, більше не хочеться мати ніяких зв’язків. 

Своє світле майбутнє бачу у мирній та процвітаючій Україні. Сподіваюся, що матиму спокійне життя і перспективи розвитку.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Рубіжне 2014 2015 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло внутрішньо переміщені особи перший день війни окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій