Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталя Миколаївна

«Наша родина залишила все: дім, місто, своє життя…»

переглядів: 48

Важко було поїхати з домівки. Залишити все: дім, місто, своє життя… Ми 10 діб знаходилися у бомбосховищі у школі. Думали, що скоро все закінчиться... Кожен день був тяжкий. Було так, що вийти не можна, дуже сильно стріляли. Їсти було нічого. Піднятися з підвалу було страшно, обстріли. Був дуже сильний обстріл, донька лежала на топчані, я зверху ній, на мені чоловік. Я тоді сказала Богу дякую, що ми разом...

У перші дні, коли стало трішки тихіше, треба було купити їжу і ліки для бабусі. Магазини були розбити, а у аптеку чоловік стояв у черзі п'ять годин. Бо за цей час були прильоти, і аптека зачиняється, а черга на вулиці стояла і чекала поки закінчиться обстріл.

Донька мені ще до війни подарувала іграшку - плюшевого ведмедика. Коли бігли до бомбосховища, взяла з собою. Він зі мною і зараз… Я з ним сплю. Дуже дорога для мене річ.

Діти чули, як літали літак і вибухали бомби. Бачила пожежі і зруйновані будинки...

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода здоров'я житло їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій