Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Вiкторiвна

«Наша рідна квартира зруйнована ворогом вщент»

переглядів: 40

Я та мої двi донечки родом з невеличкого міста Лисичанськ, що на Луганщині. До повномасштабного вторгнення у нашому житті все було добре. Я маю групу iнвалiдностi, але при цьому без роботи нiколи не сидiла. У мiстi була своя 3-кiмнатна квартира, яка зараз знищена ворогом. Повертатись нам немає куди.

24 лютого прийшла справжня біда – війна… Ми сиділи у бомбосховищі без світла, води, інтернету. Магазини не працювали, прилавки були пусті. Люди стояли в довжелезних чергах за хлібом, який привозили. А неподалік було чутно і видно вибухи. Це був справжній жах… 23 березня ми виїхали евакуаційним автобусом до Слов’янська. А вже звідти - евакуаційним потягом до Львова. Людей виїздило дуже багато.

У Львові нас зустріли добре. Спочатку ми перебували в Арена-Львів. Пізніше переїхали до села. Там нас жило 11 чоловік в одному будиночку. Господар будинку дуже гарно ставився до всіх. Дав нам не лише дах над головою, а й найнеобхіднішу їжу: картоплю, закрутки, усе, що потрібно. Адже з рідної оселі я виїздила з однією-єдиною валізою.

Наразі ми переїхали до Червонограда. Нам тут дуже подобається! Діти відійшли від пережитого жаху. Відвідують волейбол , займаються спортом. На даний час молодша ходить в садочок, а старша - до школи. Найважче - це коли ти годуюча мала з рiчним немовлям та старшою дитиною сидиш в підвалi. Трусишься та дiти постiйно плачут. А бiля тебе сипляться гради, їдут танки та летать ракети. Це жах...

Я вдячна всiм волонтерам України, допомога завжди була, мої дiти нiколи не були голоднi. Слава ЗСУ! Віримо в перемогу.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Лисичанськ 2022 2023 Текст Історії мирних жінки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій