Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Миколаївна Лісова

«Наша машина якимось дивом вціліла, і ми змогли вирватись із Маріуполя»

переглядів: 92

Ми - двічі біженці. 2019 року ми переселилися з окупованих територій Луганської області до Маріуполя. Чоловік влаштувався на Метінвест.

Ранком 24 лютого подзвонили родичі і спитали: «Що там у вас?». У нас на той момент ще було тихо. Потім почалися обстріли. Були прильоти. Незважаючи на все, в нашій квартирі до останнього залишалися цілими пара вікон.

Три тижні ми пожили під обстрілами. Потім нарешті наважилися взяти автомобіль та поїхати геть. Наша машина якимось дивом вціліла. У інших авто на стоянці були пошкодження: десь колеса пошкодило, десь - ще щось. Але пального у нас було дуже небагато.

Коли виїжджали, все розгорталося ніби в уповільненій з'йомці. Я навіть сказала дитині закрити очі і не дивитися. Десь горіла дев’ятиповерхівка, десь звисали кабелі та дроти електропередачі, десь палала машина, десь просто була відсутня споруда, яка була раніше на тому місці.

Ми їхали і побачили ще кілька машин. Люди теж їхали геть навмання, не знаючи, звідки може прилетіти. Так ми і виїхали. Нарешті, дісталися Бердянська - там нас милі люди поселили безкоштовно.

Врешті-решт, ми зупинилися в Червонограді, де й перебуваємо досі.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій