Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Владислава Шило

"Наша історія – це одвічна боротьба за незалежність, за право розмовляти своєю мовою, берегти свою культуру"

переглядів: 45

Шило Владислава

Ярославицький ліцей Ярославицької сільської ради, учениця 10 класу

Вчитель: Шинкар Наталія Юріївна

Чому бути українкою – це моя суперсила

Бути українкою – це моя суперсила, тому що мені генетично передано родом бути сміливою та працьовитою.

Моя суперсила – це бути частинкою мого незламного, нескореного та волелюбного народу. Ця волелюбність передалась нам, бо наша історія – це одвічна боротьба за незалежність, за право розмовляти своєю мовою, берегти свою культуру. Для мене бути українкою означає поважати своє, прагнути до розвитку.

Я  пишаюся тим, що я українка…

Саме трагічні сторінки життя нашого народу виховали в мені усвідомлення того, що нашою  країною варто пишатися. На 32-му році незалежності  український народ продовжує боротися за свої права та свободи. Кожен прожитий день – приклад героїзму та сили.

Наша країна – вільна демократична країна, розташована в самому серці Європи. Я вважаю її найкращою в усьому світі.

 Бути українкою – це стан душі. Це любити свою країну з усіма недоліками, знати її історію та поважати її за те, що вона змогла стільки стерпіти та й досі змушена виборювати любов  свого народу до себе.

Я українка! Кажу це гордо і з високо піднятою головою.

Знаю, що у нас багато талановитих дітей: вони зроблять країну кращою. Це додає віри.

У нас безліч цікавих туристичних місць: кримське море та карпатські гори, замки Львівщини та озера Рівненщини, ліси Волині та степи Херсонщини. У нас чудовий клімат та неймовірна природа.  Це дарує натхнення.

А наша мова? Жодна мова світу не зрівняється милозвучністю з нашою, такою мелодійною, такою солов’їною та приємною для звучання. Це дарує насолоду.

Бути українкою – це бути частинкою великої родини, де кожен має свою важливу роль. Це бути готовим допомогти один одному, підтримати у складні моменти та разом радіти перемозі. Ми маємо триматися разом.

Бути українцем – це берегти та розвивати свою країну. Наші мова, музика, танці, звичаї – це частина культури, яка допомагає нам зберегти нашу ідентичність.

Вважаю, що саме молодь, яким дарована насолода розмовляти українською, які є свідками змін, яким дарує натхнення українська природа, повинна  просувати українське, слухати українське, читати українське. У нас достатньо досвіду та знань аби думати не лише про своє майбутнє, а  й про майбутнє своєї Батьківщини.

Я дуже люблю свою країну попри те, що, може, для когось краще деінде. Рідна земля – місце сили.

Я дуже пишаюся, що є маленькою частинкою мого народу. Сподіваюсь,  що зовсім скоро перестануть над нашим небом літати ракети, які вбивають мій народ, і сукупність наших сил відродить силу нашої красивої та незалежної країни.

Слава Україні! Героям слава!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Рівненська область 2023 Текст Історії мирних діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій