Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Павло Трубчаніков

"Наш дім перетворився на руїну"

переглядів: 173

Ми живемо втрьох: я, дружина і донька. З Маріуполя ми виїхали 23 березня і переїхали до Івано-Франківська. 

У перший день війни ми перебували вдома. Прокинулися рано-вранці, як і всі. Подивилися новини, зрозуміли, що розпочалася війна. Почули вибухи. Ми жили в районі драмтеатру. 

Довелося виживати. Після того, як зникли газ, вода, світло і зв'язок, закінчилася їжа, з'явилася частина труднощів, а коли у наш будинок влучив снаряд, труднощів стало більше. Наш дім перетворився на руїну. Потім ми шукали місце, де заховатися від постійних обстрілів. Думали про те, як виїхати з Маріуполя. 

Спочатку ми вийшли з будинку, який загорівся. Ми жили по Куїнджі, 82, а перебралися у бомбосховище по Куїнджі, 58. Коли загорівся весь будинок, і ми зрозуміли, що залишатися там буде неможливо, бо вентиляція наповнить усе бомбосховище димом, ми всім бомбосховищем перемістилися у район сімнадцятого ринку. А моя родина перебралася у Терраспорт. Зранку ми зв'язалися з іншими людьми, які там перебували, і на вечір на автомобілі змогли залишити місто. 

Спочатку ми приїхали у Мелекіне. А зранку, завдяки щасливому випадку, ми змогли з іншими людьми виїхати на Запоріжжя. Минули 18 російських блокпостів, ледь не на кожному було роздягання до шкарпеток, проїжджали через ворожу техніку. 

До війни у мене був свій бізнес. Зараз займаюсь на фрілансі дизайном. 

Війна закінчиться, коли Україні дадуть озброєння. Чим більше озброєння, тим швидше закінчаться вороги. 

Я думаю, майбутнє буде яскравішим, ніж минуле. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій