Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Рябініна

«Наш будинок повністю добили авіаударом»

переглядів: 21

Ми жили в селищі Очеретяне, це 10 км від Авдіївки. В 2014 році я ще працювала в Донецьку, на великій конфетній фабриці.  

У нас українського телебачення не було, вісім років було тільки ДНРське і російське. 

Ми там не дивилися новини, бо іноді включиш, а вони таке несуть, що неможливо. Вони і до сих пір таке несуть. Самі прийшли до мене додому мене вбивати, але я – фашист. Оце мене вражає: брехня оця вся їхня, несправедливість.

Наш дім розбомбили 31 січня в цьому році. Він вже раніше був пошкоджений: уже три рази ми лагодили дах, вікон вже давно не було, а це його вже повністю добили авіаударом.

Мій чоловік дуже захворів, того ми і виїхали виїхали 28 березня 2022 року до Кропивницького, він лежав у клініці, а зараз - на таблеточках. Слава Богу, тут йому лікарі допомогли. Потім з Очеретяного люди вже також почали виїжджати, тому що там дуже все печально. 

Нам тут дуже в Кропивницькому допомогли - я навіть не очікувала. Чоловік без проблем пройшов лікарську комісію, йому допомогли оформити групу інвалідності. Житло нам родичі знайшли. А спочатку ми жили в дитячому садочку з людьми, і тоже добрі люди всі були, всі нам співчували. Ми - старі люди вже, а вважай, що бомжі. Це дуже страшно.

Я не вірю, що доживу до кінця війни - мені здається, що це дуже надовго. 

Хочу жити, як раніше. Щоб був мир, щоб було де жити, щоб нікого не вбивали.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Очеретине 2014 2022 2023 2024 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій