Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ігор Мельник

«Нас рятує те, що ми зараз всією родиною разом»

переглядів: 158

Шок Ігоря від втрати будинку та звичного життя трішки нівелюється тим, що родина не розпалася та не розлетілася по земній кулі. 

Я жив у місті Ізюм, працював на приладобудівному заводі. С початком війни домівка сина була зруйнована, вікна вилетіли, дах розбило. Тиждень просиділи в льохах, поки вирішили їхати з міста.

Взагалі у перший день війни ми збиралися на роботу, і вже навіть вийшли на зупинку. Приїхали знайомі, кажуть, що Харків бомблять. Ми подзвонили начальнику, він каже: «Яка робота? Війна почалася».

Потім були страх, паніка, переїзди. Ми всі виїхали – син, сім’я, батьки. Наважились на це 3 березня, тобто ще до окупації, тому не стикнулися з проблемами нестачі продуктів чи грошей. Ми своєю машиною їхали. Бачили вибухи, коли блокпости проїжджали: за нами щось вибухало. Не хочу це згадувати.

Війна – це саме по собі шок, і те, що ми не дома - також шок. Але ми всі разом, і це нас рятує. Тварин навіть забирали, з нами поїхала кішка. І вже кошенята у неї є.

Нас евакуювали в Дніпропетровську область, ми їхали колоною з Брашківки у Барвінкове. Там побули до 7 квітня, тоді почали евакуювати вже й Барвінкове. Потім - де нам дали житло, туди ми і поїхали.

Ми вже трошки відійшли, але шуму боїмся. Літаків боїмося, всього боїмося.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ізюм 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло внутрішньо переміщені особи перший день війни 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій