Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ася Скабьолкіна

"Нас посікло. Я не знала, що в нас стільки крові"

переглядів: 98

Разом із чоловіком пані Ася жила в селищі Мирний Кальміуського району. Чоловік працював директором школи #30. Вона - заступницею директора в школі #45. 

"О 7 пішли на роботу. Розподілили чергування. 25 лютого світла вже не було. Забрали трудові книжки. У неділю я чергувала в школі. Чоловік ночував у своїй школі #30. Вона ближче до околиці міста. Там вже було гучно. 1 березня переїхали до мами. На вул. Карпінського. Кінотеатр "Ювілейний". 

2 березня я намагалася піти до школи. Але там стояв розбитий трамвай, були прильоти. На краю спортмайданчику приліт від "граду". У бомбосховищі були двоє дітей. Ми відвели їх до батьків. Там було небезпечно. Пішки повернулися до мами. 

6 березня вимкнули газ. Треба повертатися на Мирний. 8 повернулися до нашого будинку. 18 березня впали дві авіабомби між будинками мами та сина. Добре, що там нікого не було. 

Останній раз я чула сина 2 березня. Потім 20 травня. Ми не знали, чи живі вони. 

28 березня прилетіло нам під будинок. Нас посікло. Я не знала, що в нас стільки крові. Плями залишилися на підлозі. Сусідній дім зруйнований повністю. Всього постраждали 10 будинків. 

На Мирному з 7 березня не працював водогін. Ми зробили запас на 200 літрів. Намагалися набирати воду з 2 пожежних резервуарів. 

14 квітня селище окупували. Чоловіків забрали на фільтрацію. Діти живі. Загинув чоловік племінниці. 

23 травня ми поїхали. Вивозив батько учня", - розповіла жителька Маріуполя пані Ася. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 2024 Відео Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення вода здоров'я непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя Біженці окупація фільтрація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій