Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій

"Нас обстрілювали кожен день з ранку і вночі з С-300 рівно три тижні по 10-18 ракет за день"

переглядів: 11

Мене звати Олена. Війна забрала спокій і надію на майбутнє. Багато знайомих загинули на війні і важко усвідомлювати, що їх вже нема. Багато друзів виїхали за кордон і відсутнє живе спілкування. Навчання онлайн, яке не дуже гарно впливає на здоров'я та психіку дітей. Життя стало в постійному страху за своє життя та рідних. 

Були дома в перший день війни, коли почули, як над будинком летів військовий літак, звуки сирен пожежних, швидкої... Увімкнули телевізор і почули страшне: "На нас напали". Зібрали необхідні речі, дітей, кішку і поїхали до батьків у приватний будинок. На той час було усвідомлення,  що там безпечніше. І в той же день дуже близько збили ворожий гвинтокрил і будинок затрясло, було дуже страшно. Цей день запам'ятається на все життя ...

Діти прокинулись до школи і коли зайшли до кімнати, почули, що почалась війна, вони не повірили спочатку.

Найстрашніше було, коли в перший день захитало дім, а потім, коли нас обстрілювали кожен день з ранку і вночі з С-300 рівно три тижні по 10-18 ракет за день.

У дочки з'явилися нервові тіки очей, часті головні болі, лежали в лікарні, але нічого не виявили. Почали лікування у остеопата. Дітям важко не спати в ночі, дуже часто летять шахеди і дуже гучно їх збивають. Так як в нашому місті дуже мало укриттів, тому ховаємось у коридорі. Школи працюють онлайн і живе спілкування з ровесниками відсутнє і його дуже не вистачає. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Запоріжжя Текст Історії мирних жінки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій