Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Миколаївна Харчук

«Нас добре прийняли і лікували безкоштовно»

переглядів: 91

Перший же «приліт» Ірина Миколаївна відчула на собі, тому й поквапилась виїхати разом із дитиною до Запоріжжя. Там добрі люди їм допомогли з житлом і лікуванням дитини

Ми жили в селі Гуляйпільське. Була робота, діти вчилися, було все добре. А зараз немає роботи, навчання незрозуміло яке, ну, звикли вже так жити. 

Перший приліт до нас був поруч із домом. Мене вибуховою хвилею вдарило, я дуже злякалася. Схватила дітей і вирішила виїжджати.

Ми просили наших військових, щоб вивезли нас в Гуляйполе, а там були евакуаційні рейси. Коли виїжджали, таких глобальних проблем не було. Просто дуже переживала за дітей.

Коли ми зіткнулися з проблемою житла, добрі люди нам допомогли: ми декілька місяців жили безкоштовно. Багато взагалі людей допомагали. І в лікарні допомагали: у нас були проблеми з дитиною, то нас там добре прийняли і лікували безкоштовно. 

Я получала допомогу від Фонду Ріната Ахметова. Раніше жива черга була, а тепер потрібно телефонувати, тому вже якийсь час не отримувала. Все своїми силами.

Війна дуже вплинула на людей, на родини. Багато знайомих і рідні посварилися, деякі навіть розійшлися.  

Бажано, щоб війна закінчилася швидше. Хочеться додому швидше повернутися, хочеться, щоб і діти мирно жили, щоб не бігати не ховатися по підвалам.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Гуляйпільське 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я житло робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій