Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Геннадіївна Губська

«Нам треба було здобувати їжу та воду»

переглядів: 236

В Маріуполі Оксана втратила все, але все одно мріє, що місто деокупують, і можна буде повернутись додому.

Мені 33 роки, я з міста Маріуполя. Перший день війни був жахливим. Я була в себе у квартирі в Маріуполі. Прокинулася від того, що почула вибух і в новинах прочитала, що почалася війна.

У Маріуполі не було нічого. Десь першого березня зникли зв’язок і світло, а приблизно п’ятого березня не стало води і газу. Потрібно було знаходити воду, їжу.

Найбільше шокувала смерть людей, які лежали на вулиці після прильотів. Ми бачили ці тіла. Шокувало те, що нашу домівку розбили, і ми все втратили.

Організованої евакуації не було. Ми на свій страх і ризик сіли в авто, і на тому пальному, що в нас було, доїхали до Бердянська. У ті дні були «коридори», ми бачили колону машин, і також вирішили поїхати своїм транспортом.

Ми приїхали в Дніпро, знайшли житло, орендували - так і залишилися тут. Звісно, було важко усвідомити те, що ми пережили, але я вже заспокоїлася більш-менш. Зараз от знову були обстріли Дніпра. Звичайно, дуже страшно. Пригадую, що відбувалося в Маріуполі. Але треба якось далі жити.

Обов’язково Україна переможе, і буде в нас світле майбутнє. По-іншому не може бути. Ми чекаємо на звільнення нашого міста від окупантів.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода харчування дітей житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій