Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Петрівна Грінченко

«Нам сказали, що не можна вночі вмикати світло. Темрява у Харкові така, що не дай бог»

переглядів: 358

Пенсіонерка Людмила Грінченко з Харкова, коли була дитиною, застала Другу світову війну. Каже, що тоді було дуже важко, але ті жахи, що зараз творять російські військові, не дозволяли собі німці. Жінка захоплюється картами таро, і коли до війни їй випадали розклади про конфлікт, що наближається, то вона не могла в це повірити. Вона живе на Салтівці – це район, який найбільше постраждав від обстрілів окупантів. Каже, що під час обстрілів їй доводиться йти у ванну чи туалет, щоб убезпечити себе від уламків. Ночами не можна включати електрику в квартирах, щоб не наводити ворожі снаряди. Людмила Петрівна каже, що нічний Харків без світла виглядає лякаюче. Пенсіонерка, незважаючи на всі тягарі, вірить у те, що наші воїни розіб'ють окупантів.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 Аудіо Історії мирних жінки пенсіонери обстріли безпека та життєзабезпечення житло літні люди (60+) перший день війни 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій