Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Георгіївна

«Нам пощастило вчасно виїхати з Маріуполя»

переглядів: 116

У мене двоє дітей. Сину вісім років, а дочці – п’ять. Ми приїхали з Маріуполя. Родом з Чернівців, мій чоловік військовий. У 2018 році ми переїхали жити у місто до моря, діти пішли до школи і садочка. Все було добре, поки не почалася війна.

24 лютого о п’ятій ранку ми почули вибухи. Я зателефонувала до чоловіка - він саме був на роботі - запитала, що робити. Він сказав, щоб я будила дітей, щоб ми збиралися в дорогу. Ми швидко склали все необхідне у валізи: документи, трохи речей, взяли собаку і кота, і вирушили в дорогу. Їхали ми до Чернівців три дні. Було страшно – почали бомбити з усіх боків. Не було де заправитися, не було де поїсти, бо всі заправки були порожні.

Дорогою ми бачили багато розбитих будинків і військової техніки. У мирний час такого не побачиш. Було страшно через невідомість того, що буде далі. У будь-який момент можна було загинути. Дуже хвилювалася за дітей.

Було складно прощатися з будинком, який ми придбали у Маріуполі і усвідомлювати, що все це відбувається у наш час. Нам просто пощастило вчасно звідти виїхати. Дякувати Богові, нічого з того, що довелося пережити маріупольцям, нас не зачепило.

Хотілося, щоб війна закінчилася якнайскоріше. Щоб не гинули люди і не хвилюватися щодня про бомбардування. Наше майбутнє почнеться після перемоги, тоді воно буде світлим. Війна забрала у нас мрії і майбутнє. Коли Маріуполь буде знову українським, плануємо повернутися туди, щоб його відбудовувати і сприяти процвітанню міста, допомагати людям.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення харчування дітей житло непродовольчі товари сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій