Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Юріївна Клименко

"Найважчим для мене було прийняти рішення евакуюватися з рідного міста"

переглядів: 70

24 лютого о п'ятій ранку прокинулась від гучних вибухів у нашому місті Часів Яр на Донеччині. Відразу побачила, що мені телефонувала директор школи, у якій я працюю, щоб попередити батьків та дітей про необхідність залишатися вдома й не йти до школи. Найважчим для мене було прийняти рішення евакуюватися з рідного міста. Завдяки державі, гуманітарним організаціям та міжнародним організаціям ми уникнули дефіциту необхідних життєвих потреб. Двічі отримували допомогу від фонду Ріната Ахметова. Ми дуже вдячні за якісну та необхідну допомогу. Довго адаптовувались до нового місця проживання.

Як жінка, більш вразлива, тому знаходжусь у депресивному стані. Ми разом із членами родини долаємо ці проблеми. Дуже вражають люди, які знаходять сили й можливості допомагати тим, хто цього потребує. Також я захоплююсь своєю 68-річною мамою, яка дуже довгий час залишалась у небезпечному Часів Ярі.

Я працюю вчителем, професію не збираюсь змінювати, бо робота з дітьми дуже важлива. Учні найбільше потребують допомоги, з ними треба спілкуватись, це наше майбутнє. Гуляючи вулицями Києва, я уявляю щомиті, як я ходжу по тротуарах свого рідного міста Часів Яр, яке вже майже повністю зруйноване. Уявляю обличчя сусідів, знайомих, учнів та батьків, які з різних причин вибули з нашої школи. Але мрія та надія повернутись не вмирають.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2022 2023 Текст Історії мирних жінки переїзд психологічні травми безпека та життєзабезпечення робота внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій