Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Олександрівна Сундушнікова

"Найважче дивитись в очі сину, коли йому страшно"

переглядів: 45

Ми проживаємо у Донецькій області, у місті Краматорську з семирічним сином. Нікуди не виїжджали. Працюю я старшою медичною сестрою у дитячій поліклініці.

У перший день повномасштабної війни було дуже гучно. Ми мешкаємо біля нашого краматорського аеродрому, прокинулись від вибуху. Це була 4:30 ранку. Ми лягали спати у мирний час, а 24 лютого прокинулись уже з війною. Відтоді життя розділились на до і після. Ми напевно і досі живемо 24 лютого. У нас немає ні весни, ні літа, ні осені. Живемо надією і віримо у нашу Перемогу. 

Найбільші труднощі - це навчання моєї дитини. Син пішов у перший клас. Він не побачив лінійки, у нього не було свята. На це дуже важко дивитись, що твоя дитина не займається, як займалась я, як діти у довоєнний період. Найважче дивитись в очі дитини, коли йому страшно, коли були влучання у Краматорську, коли гучно. 

Мене взагалі шокувала війна. Нас ніхто не просив на нас нападати і "визволяти". Те, що ми сидимо без світла, без тепла. 

Мій синок мене вразив. Він мене дуже підтримує, допомагає військовим - малює їм листівки. Я цим дуже пишаюсь. 

На даний момент і зарплатню нам виплачують, і гуманітарну допомогу дають. Люди починають повертатися до Краматорська, допомога більш потрібна незахищеним верствам населення. 

У нас родина маленька - тільки ми з сином і моя мама. Ми всі разом перебуваємо в Краматорську. На мого чоловіка вплинула війна - він нас покинув. Перелякався і виїхав у інше місто. Ми навіть не знаємо де він перебуває. Допомоги нам немає ніякої. 

Ми почали цінувати кожну мить свого життя і насолоджуватися тим, що є. Раніше ми цього не цінували. 

Дуже хочеться, щоб Новий рік був уже з Перемогою, з тишею і спокоєм. Щоб ми вступили у новий рік єдиною країною і все було в нас добре.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Краматорськ 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта житло непродовольчі товари діти перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій