Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Маргарита Володимирівна

«Найшокуючим були машини, що стояли по обох сторонах дороги. В тих машинах можна було розгледіти обгорілі трупи людей»

переглядів: 72

Війна застала нас в гостях у рідних в селі під Києвом. Як і всі ми сподівалися, що це швидко кінчиться, але ми опинилися в епіцентрі, з однієї сторони Ірпінь, а з іншої Макарів, і з обох боків міста масовано обстрілювали, а в самому селі вже стояла ворожа техніка. Дуже страшно було, коли на сусідній вулиці поставили град, це такі жахливі звуки, коли виходить багато снарядів з нього, а ти сидиш і думаєш, чи прилетить щось у відповідь. Так ми прожили майже місяць поки в наш двір не прилетіло 4 танкові снаряди. Дивом всі залишилися живі. Старший син після вибуху побіг в підвал через увесь двір і одразу пролунав ще один вибух. То були найстрашніші секунди, поки він не крикнув, що все впорядку. Тоді ми прийняли рішення їхати з того села.

Більше доби ми були в дорозі, половина часу то дорога під звуки вибухів та обстріли. Було важко. Ми пів року прожили в Покровці і прийняли рішення їхати додому. Там було досить тихо, ми сподівалися, що все буде добре, але ближче до зими ми знову були змушені виїхати через небезпеку для життя дітей. Ми повернулися в Покровку. Тут живемо і зараз. Так, нам важко, наш дім далеко, але тут тихо, діти у безпеці і це головне.

Коли ми виїжджали колонною з-під Києва найшокуючим були машини, що стояли по обох сторонах дороги. Обгорілі, понівечені, розстріляні. В тих машинах можна було розгледіти обгорілі трупи. Це була найстрашніша картина в моєму житті. Коли ми приїхали погостювати до родичів, то не думали, що нам потрібно буде виживати. Тому запасалися лише смаколиками для дітей та розраховували на магазини. 26 лютого в магазинах зникло все. Добре, що 25 числа чоловіки встигли купити залишки якихось круп, мішок цукру та борошно. Так і розтягували, годували дітей, намагалися, щоб вони не відчули на собі страх голоду, а самі їли лише ввечері, а впродовж дня пили дуже солодкий чай та каву.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Краматорськ 2022 2023 Текст Історії мирних жінки діти переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення діти їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій