Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Подрезенко

"Найімовірніше, вона загинула в один день зі своїм чоловіком"

переглядів: 35

57-річна Ірина Подрезенко разом із чоловіком Олександром жили у Лівобережному районі Маріуполя. Він потрапив під обстріли з перших днів російського повномасштабного вторгнення в Україну. Виїздити звідти було вкрай небезпечно, не всі наважувалися на такий ризик, адже цивільні люди гинули дорогою з лівобережжя. Ірина з чоловіком вирішили залишитися в своїй квартирі на вулиці Азовстальській.

Найімовірніше, вона загинула того ж дня, коли помер Саша

«Був приліт у наш двір. Ми готували їжу на багатті. Біля під'їзду було п'ятеро людей, двоє сусідів отримали поранення. Сашу поранило в грудну клітину, сусідку Світлану – в руку. Кров'ю був залитий весь під'їзд. Місто бомбили так, що неможливо було вийти», – пригадала сусідка Валентина.

Під обстрілами поранених зуміли відвести до поліклініки №4. Ірина була разом із чоловіком. Врятувати його життя не змогли – Олександр помер після операції орієнтовно 27-28 березня.

«Про Іру довго нічого не знали. Потім знайшли документи на її ім'я біля тіла жінки на вулиці Пашковського. Найімовірніше, вона загинула того ж дня, коли помер Саша, тоді, коли залишала лікарню», – розповіла сестра чоловіка Ірини, Ольга Семенишина.

Ірина Подрезенко народилася і виросла в Маріуполі. Працювала на металургійному комбінаті «Азовсталь».

«Вона довго працювала розмітницею в механічному цеху. Була доброю, чуйною, працьовитою і безкорисливою. Завжди готова всім допомогти – і близьким, і сусідам, і просто знайомим», – згадує невістку Ольга.

Де похована Ірина, невідомо. У загиблої нікого не залишилося. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій