Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Миколаївна Песляк

"Найбільше шокувало відео, де знищують будинок моїх батьків"

переглядів: 47

Коли почалось російське вторгнення в Україну, я була вдома. Мені зателефонувала колега і здивувалася, що я ще сплю. Я натомість була здивована її дуже ранньому дзвінку. Ми дивилися телевізор.Я плакала. Дітей не будила. Вони, пам'ятаю, питали, чому їх не розбудили у школу. Пізніше я пішла на роботу.Там було пусто. Я ввімкнула в кабінеті новини. Цілий день новини і розпач. Найскладніше втрачати все. Найбільш важко розуміти, що ти - сам. Ні друзів поруч, ні колег, ні звичного життя. Просто з корінням вирвано. Важко було все. Від моменту прийняття рішення евакуюватися, до моменту розуміння і прийняття знищеного міста.

Найбільше шокувало відео, де знищують будинок моїх батьків. Потім вже не так гостро реагувала на знищення власного житла, школи, де працювала, міста. Мій син займався дзюдо у Бахмуті, після переїзду до Києва продовжив. Коли організовували поїздку до Карпат на спортивні збори, ми фінансово не могли собі дозволити цю поїздку, тому відмовилися. Але спортивна школа взяла на себе більшу частину вартості поїздки. Я була вражена і розчулена такою увагою.

Працюю у школі. Буду і далі працювати педагогом, навіть якщо доведеться змінити школу, бо нашу скоріше за все закриють. Вона зруйнована.Міста немає, вчити нікого. Про початок повномасштабної війни нагадують ключі від квартири, робочого кабінету, класу, сейфу на роботі. Коли я беру їх до рук, просто все розриває.Чи знала я, що зачиняю востаннє ті двері. Наша родина роз'їхалася. Не бачилися вже більше року з батьками.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бахмут 2022 2023 Текст Історії мирних жінки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій