Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Анатоліївна Бабенко

«Маємо надію, що нас звільнять і ми повернемося додому. Вдома завжди краще»

переглядів: 312

«Нас окупували та почалися обстріли. Стало складно перебувати на своїй території», – згадує Ольга Бабенко із Кам'янки. Каже, що коли село окупували, то зникла електрика та вода, закрилися крамниці. У селі працювала одна пекарня і людям доводилося годину-дві стояти в черзі за хлібом.

Жінка працювала у місцевій лікарні до 8 березня, коли до них приходили окупанти, то доводилося надавати допомогу під дулами автоматів. Багато людей почали виїжджати на підконтрольну територію та рашистів у селі стало втричі більше, ніж місцевих мешканців. Коли пішли чутки, що росіяни почали чіплятися та ґвалтувати жінок, то Ольга з дочкою, якій 18 років, вирішили виїхати з населеного пункту. Але у Кам'янці залишився її чоловік. Він не захотів залишати свій будинок та господарство.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Кам'янка 2022 Аудіо Історії мирних жінки молодь переїзд обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода житло робота внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими 2022 окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій