Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анастасія Журавель

"На сьогодні МИР став найзаповітнішою мрією"

переглядів: 160

Анастасія Журавель, 15 років, учениця 9-Б класу «Навчально-виховного комплексу №106 м. Дніпро

Вчитель, що надихнув на написання есе: Любов Соколянська

Конкурс есе "Війна в долі моєї родини"

Війна - насправді жахлива подія, яка тільки могла статися в нашому житті. Прокинувшись вранці 24 лютого та побачивши перші новини та звернення Президента України про оголошення повномасштабного вторгнення РФ на територію України, зразу я навіть не розуміла, що відбувається насправді, тому не надала великого значення. Та коли всі телеканали почали транслювати новини з місця подій, мене почала охоплювати паніка і думка: що робити далі? Усі родичі почали телефонувати одне одному і запитувати, про перебіг справ. Об`єднувалися між собою, нікого не залишали на самоті.

У перші дні війни ми з сестрою ходили допомагати плести маскувальні сітки для ЗСУ. Батько займався доставкою продуктів харчування до гуманітарного складу. Постійний перегляд новин, сирени, вибухи – все, що створювало найбільше занепокоєння для моєї родини. Війна розділила наше життя на «до» та «після». Ми вже не планували нічого на кілька днів вперед, не влаштовували жодних свят з родичами через постійну тривогу, яка, звичайно, мала вплив на психіку і душевну рівновагу. В пріоритеті була безпека - себе та всіх членів нашої великої родини.

Минав час. Спливали пів року війни, протягом яких не переставав і не перестає вражати наш народ, наша незламна нація українців. Боротьба за справедливість і правду була найбільшою ціллю не тільки для моєї родини, а й для всієї держави та світової спільноти. Підтримка у найскладніші часи - справжнє диво, яке приголомшувало нашу родину.

На сьогодні МИР став найзаповітнішою мрією, бо МИР – це радісні обличчя рідних, друзів, а особливо тих, що нині перебувають на окупованих територіях. Сподіваюся почути їх голоси зі ЗВІЛЬНЕНИХ міст України. Вірю, що перемога незабаром!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дніпро 2022 Текст Історії мирних молодь обстріли безпека та життєзабезпечення діти перший день війни 2022 Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій